Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Maten du ska sluta med direkt

Maten du ska sluta med direkt

Du är trött, saknar energi och känner dig konstant hungrig. Det kan bero på att maten du äter inte är den bästa. Vi har listat matvarorna du ska byta ut med en gång!

Att äta nyttigt behöver inte vara tråkigt och smaka dåligt. Här är listan på matvaror som kommer få dig att må bättre samt ta dina matvanor till nya höjder!

Vitt bröd

Vitt bröd

Brödet vi äter har en stor inverkan på hur mycket fibrer och fullkorn vi får i oss. Vitt bröd är inte särskilt fiberrikt och limpor, och annat mörkt bröd vi köper i affären, innehåller ofta mycket socker och bör därför ätas i måttliga mängder. Knäckebröd däremot innehåller oftast 100 procent fullkorn och flera nyttiga fibrer.

Baka surdegsbröd – recept

1 av 5

Läs också: Sockerfria desserter – recept
Läs också: Så äter du mindre socker – 5 tips

Källa: Livsmedelsverket.se
Text: Johan Blomquist

1 kommentar om "Maten du ska sluta med direkt"
  • Ingvar Törmä
    Ingvar Törmä

    Nu får det fan vara NOG, ni ska skita i vad folk äter och dricker. Eran uppgift är att skriva om mat, dryck, bakver och hur man gör egen godis, men ni ska strunta i det nu skriver om.
    Då granskar vi era och tips att använda köp glass till efterrätter, köpglassen innehåller ofta mycket onyttigt och farliga ämnen som bla palmolja. eller som i rätten Råddjursstronganoff där ni skriver att använda oxbuljongtärning, hur onyttigt är inte det då den innehåller bla palmfett, karamelliserad socker, kraftig salt. Enligt programmet Plus är dessa färdiga buljongtärning, flytande och som gele väldigt onyttigt. Bättre att göra egen. Har ni inte lärt er ordspråket att inte kasta sten i ett glashus. Kritisera inte på onyttiga mat, dryck om ni inte själv kan leva upp till att använda onyttiga och farliga helfabrikat i recepten ni skriver.