Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Så kryddar du din egen snaps

Så kryddar du din egen snaps

Så kryddar du din egen snaps

Snaps som du gör själv är väldigt enkelt och blir riktigt gott! Ett perfekt inslag till midsommar. Förutom att det är gott till maten anses de också fylla en funktion – de hjälper matsmältningen. Här är våra bästa recept på snaps!

Så kryddar du brännvinet själv: Satsa gärna på traditionella kryddor som anis och malört. Vill du ge brännvinet en snygg färg kan du till exempel blanda i granatäpplekärnor eller röda vinbär.

Låt helst snapsen dra minst en vecka, men gärna ännu längre. Sedan är det bara att sila bort smaksättarna och servera.

Läs också: Recept på fantastiskt god midsommarmat

Läs också: Klassiskt recept på gubbröra

Läs också: 7 saker du inte visste om midsommar

Text: Elin Gunnarsson

Att dricka kryddat brännvin till maten blev allt mer en tradition under 1800-talet, men vanan har gamla anor. Förr i tiden var det vanligt att ta en snaps kryddad med malört före stora fester, för att klara av den feta maten. Många av våra brännvinskryddor har ett förflutet som läkemedel, till exempel fänkål, pepparmynta, anis och timjan har visat sig ha en kramplösande effekt på mage och tarm.

Krydda efter säsong

Sommarsnaps kryddas med fördel av frukt, örter och bär som t ex äpple, apelsin, citron, vinbär och mynta.

julsnaps: Saffran är en krydda som både ger färg och en julig smak. Kryddnejlika, kanel och kardemumma är andra julkryddor som passar bra som smaksättning.

En tjänst från Vinkompassen.se

Tips på nya viner

från Vinkompassen direkt i din inkorg!

Jag är 25 år eller äldre och godkänner våra användarvillkor