Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kändisköket: Hasse Brontén bjuder på romantisk snutmiddag

Kändisköket: Hasse Brontén bjuder på romantisk snutmiddag

Kändisköket tar dig med hem till programledaren och komikern Hasse Brontén. Han bjuder på en härlig trerättersmiddag värdig James Bond med sällskap. Och så delar han med sig av några skönhetshemlisar.

Hasse Brontén, programledare för “I lagens namn” i TV3 och tidigare kommissarie och Säpospanare, bjuder på en James Bond-inspirerad trerättersmeny. Mitt köks Lena Lindehag fick komma på middag hemma hos tv-aktuelle ex-polisen.

Hasse Bronténs polismeny:
* Rödbetor med feta
* Smarrig kyckling
* Glass i kaffet

RÖDBETOR MED FETA
4 portioner
500 g rödbetor
ett par nävar rucola
75 g fetaost
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

1. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten. Skala och dela bitar. Om du har färdigkokta, bara värm en stund i vatten innan du delar dem.
2. Lägg upp rödbetor och rucola på tallrikar. Smula över fetaost. Ringla över olivolja. Salta och peppra.

DRYCKESTIPS: Champagne, Jacquesson nº 737.

SMARRIG KYCKLING
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
700-800 g kycklingfilé
2 röda paprikor
1 zucchini
1 burk krossade tomater
2 dl kokosmjölk eller crème fraiche
ett par stjälkar färsk oregano
1/2 kruka dill
salt och peppar

1. Hacka lök och vitlök. Bryn i smör i en gryta.
2. Skär kycklingen i bitar. Stek i grytan ett par minuter, så att kycklingen får färg. Rör om hela tiden.
3. Skär paprika och zucchini i bitar, lägg i grytan.
4. Häll i krossade tomater och kokosmjölk eller crème fraiche. Rör runt och låt puttra i cirka 10 minuter.
5. Tillsätt finhackade örter och smaka av med salt och peppar. Servera med en god sallad.

DRYCKESTIPS: Ett kryddigt rött vin med mogen bärighet. The Stump Jump vintage, reserve grenache 2011, Australien.

GLASS I KAFFET
4 portioner
1 dl kakao
1 dl råsocker
1 dl vatten
4 koppar espresso
4 kulor vaniljglass

1. Koka ihop kakao, råsocker och vatten i några minuter.
2. Fyll fyra koppar med espresso och lägg en kula vaniljglass i varje.
3. Toppa med chokladsås.

Dryckestips: Whisky, Jim Beam.

Text: Jorunn Amcoff

Läs också: Kändisköket – hemma hos Paolo Roberto
Läs också: Kändisköket – hemma hos Katerina Janouch
hassefb

En tjänst från Vinkompassen.se

Tips på nya viner

från Vinkompassen direkt i din inkorg!

Jag är 25 år eller äldre och godkänner våra användarvillkor