Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Här är den exklusiva semlan av guld

Här är den exklusiva semlan av guld

Här är den exklusiva semlan av guld

En semla i guld? Ja, det har blivit verklighet i Stockholm. Men smakar det så kostar det

Semmeltider betyder nya kreationer bland landets bagerier och konditorier.
Och 2016 är inget undantag.
Men Magnus Johansson bageri & konditori i Hammarby sjöstad i Stockholm har i år valt att sätta guldkant på semmelätandet – genom att lansera en semla i guld.
Guldsemlan är en kontring på en donut i New York med champagnefyllning och bladguld på. En donut som går loss för 100 dollar, drygt 855 svenska kronor
– Det är världens mest exklusiva bakelse. Då tänkte vi att vi måste utmana honom och New York med världens mest exklusiva semla, säger Magnus Johansson som äger Magnus Johansson bageri & konditori.
“Lite metallsmak”
Den svenska lyxsemlan blir din för 955 kronor.
Ett par kronor dyrare än ordinarie semlor, med andra ord.
Hoppas ni på att sälja många? Den är trots allt ganska dyr…
– Ja, så är det. Men jämför man med en Porsche så är den jättebillig. Vi hade en kund inne i går som köpte en men vi har bara varit igång en dag. Vi gör den på beställning, så den är helt nygjord.
Hur smakar egentligen guldet på semlan?
– Det är lite metallsmak men ihop med champagnen funkar det.
Förra årets snackis i semmelhyllorna var semmelwrappen.
En variant som fick fyra getingar i Expressen.
“Ja, den smakar precis som en semla ska smaka men den är betydligt enklare att äta. Det enda minuset är att den är väldigt mäktig”, löd omdömet.

Text: Andreas Häggström