Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillning – 7 vanliga myter

Grillning – 7 vanliga myter

När grillen gör entré på altanen gör också de självutnämnda proffsen det. "Köttet ska bara vändas en gång", "kol är bättre än gasol" och att "tändvätska är för amatörer" är påståenden som ältas år efter år. Här reder vi ut vad det egentligen är som gäller – och vad du kan avfärda som myter.

"Bättre smak med kol än gasol"

Smaken på köttet påverkas inte nämnvärt av värmekällan. Blindtester från grilltillverkaren Weber har visat att deltagarna inte kunde känna skillnad på stekar grillade på kol- respektive gasolgrill.

Den karaktäristiska smaken av grillat uppstår när fettet droppar ner på grillen, förångas och tränger in i köttet. Den som vill få lite extra smak kan därför lägga rökspån på perforerat aluminiumfolie under steken, eller strö dem direkt på glöden i en kolgrill. Spånen finns i många smaker, exempelvis hickoryträ, äpple och körsbär.

1 av 7

Läs också: Gott att grilla – 10 enkla recept

Läs också: Cola – stort test av olika coladrycker

källor: ICA, Weber

En tjänst från Vinkompassen.se

Tips på nya viner

från Vinkompassen direkt i din inkorg!

Jag är 25 år eller äldre och godkänner våra användarvillkor