Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chiafrön – därför ska du äta det varje dag

Chiafrön – därför ska du äta det varje dag

Chiafrön har tagit världen med storm. Detta smaklösa frö med mängder av nyttigheter gör nu succé världen över. Här är 10 anledningar till varför du ska äta chia varje dag!

Chia betyder styrka och ett mer passande namn för detta frö finns inte. Chiafrön är rika på Omega 3, fiber, protein, kalcium och andra viktiga vitaminer. 

Många tror att chiafrön är ett nytt frö men sanningen är att chia använts sedan urminnes tider av Aztekerna och har sitt ursprung i Mexiko. 

Du kan använda chiafrön i matlagning, bakning och i drycker. Några vanliga saker man kan göra med chiafrön är chiapudding, chiagröt, chiasmoothie, chiapannkakor och chiabröd. Eller så tar du en matsked chifrön i ett glas vatten varje morgon och kväll. Kroppen kommer att älska det!

Här har vi samlat 10 härliga anledningar till varför du ska äta chiafrön – varje dag.

 

Chiafrön är glutenfria

Chiafrön är glutenfria

Oavsett om du är glutenintolerant eller bara vill undvika gluten så är chiafrön naturligt glutenfria.

1 av 10

Läs också: Bästa recepten med chiafrön hittar du här. 

Läs också: 10 saker du inte visste om chiafrön.

Läs också: Så enkelt gör du vår godaste chiapudding!

Källa: Clearlife.se, Risenta.se, jessainscough.com
Text: Julia Wiberg

3 kommentarer om "Chiafrön – därför ska du äta det varje dag"
En tjänst från Vinkompassen.se

Tips på nya viner

från Vinkompassen direkt i din inkorg!

Jag är 25 år eller äldre och godkänner våra användarvillkor