Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Champagne – bästa bubblet 2016

Champagne – bästa bubblet 2016

Bästa bubblet! Mitt köks vinexpert Jens Dolk listar här årets godaste champagne och mousserande vin Här är Jens betyg till årets bästa bubbel!
Beaumont de Crayères - Grande Réserve Brut

Beaumont de Crayères - Grande Réserve Brut

Får bubblet till nyår max kosta runt hundringen? Leta bland cremant-vinerna. Vin gjort i Frankrike, på Champagnemetoden, men inte från Champagne. Finns också på magnum (269 kronor) vilket ger extra feststämning.

Betyg:
Art.nummer 7891
Volym 375 ml
Pris 119 kronor
Genre Mousserande vin
Land Frankrike
Alkoholhalt 12%
Säljstart 2016-09-01
1 av 7

Läs också: Vintips – här hittar du rätt vin till kött, fisk, vegetariskt och fågel

Plock: Jorunn Amcoff

Att sabrera – helt enkelt hugga halsen av – en flaska bubbel blir extra festligt och är inte alls så svårt som man kan tro. Inte behöver man ett speciellt sabreringssvärd heller. Nästan vad som helst duger fint. Själv har jag använt både en såg, en yxa, en golfklubba – och ett vinglas. Men vinglaset rekommenderar jag inte som nybörjarverktyg! Då är yxan 1000 gånger bättre. Det är viktigt är att flaskan är en champagne eller ett annat mousserande vin gjort på champagnemetoden. Det är nämligen endast dessa viner som har det rätta trycket, sex bar, som behövs för att det ska funka. Kolla på Youtube för instruktionsvideos.

OBS: En Champagne kan bara kallas Champagne om vinet är gjort i distriktet Champagne och på champagnemetoden. Det betyder att vinet har jäst en andra gång i samma flaska som det sedan köps i.

Annons: Allt om vin i samarbete med Vinkompassen
Få vintips innan vinet hamnar på hyllan