Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bearnaisesås – bäst i test

Bearnaisesås – bäst i test

Bearnaisesås – bäst i test

Bearnaisesås är en given sås i många hem. Men vilken är egentligen den godaste färdiggjorda bean? Mitt kök har testat åtta sorter och här är resultatet!

Så testade vi: Testet är ett blindtest av åtta färdiga bearnaisesåser. Det var fem matälskande personer i panelen som testade smak, konsistens, syrlighet och sötma samt utseende. Ingen kommunicerade med någon om vad man tyckte förrän efter testet var gjort. Här är resultatet av en enig jury. Med reservation för ev. prisavvikelser

Staffans 

Staffans 

Staffans
“Känns konstgjord”
23.95 kr / 180 gram
Gluten- och laktosfri. Rapsolja, äggula, vitvinsvinäger, dragon, salt, vitpeppar, kajennpeppar med mera. Konserveringsmedel.
Mycket dragonsmak på ett positivt sätt, bra krämig konsistens och fin färg. Men känns konstgjord i smaken och för gul för sitt eget bästa.

Betyg:
1 av 8

Läs också: Vi har testat chips – här är de godaste

Läs också: Stort test på apelsinjuice – se vinnaren

Text: Amanda Taawo

7 kommentarer om "Bearnaisesås – bäst i test"
  • mattvonrues
    mattvonrues

    Jag tycker att de som testat saknar smaklökar!
    Eriks bearnaise är en klar 5*****!
    Däremot rydbergs som juryn gav 4 stjärnor är den sämsta jag smakat!

  • Carel
    Carel

    Håller fullständigt med föregående kommentar. Jag bara köper Eriks bearnaise, det är den enda som smakar äkta.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Bengt Andersson

      Hej,
      Ja vi tycker ju olika och huvudsaken att alla hittar sina favoriter.
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen

  • Henning Ankarudd
    Henning Ankarudd

    Väldigt märkligt resultat. Lohmanders är en favorit bland många vänner och den jag oftast väljer i första hand om jag ska köpa en ren bea. Eriks har vi också köpt några gånger och den håller bra kvalitet. Rydbergs kan jag inte säga att jag köpt allt för många gånger och finns det alternativ kommer jag nog inte göra det framöver heller.

    Bäst är dock när man vispar hop den själv, alla fabriksgjorda är ju fusk på något sätt, enda möjligheten att få den naturliga smörsmaken är riktigt smör.