Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bananer – enkla knepet som gör att de håller längre

Bananer – enkla knepet som gör att de håller längre

Bananer – enkla knepet som gör att de håller längre

Bananer har en viss förmåga att ruttna och bli bruna. Men nu finns ett superenkelt knep som gör att varje banan håller mycket längre. Kolla här!

Bananer är en av de vanligaste och mest populära frukterna i våra hem. Men bananer har också en viss förmåga att ruttna och bli bruna väldigt snabbt. Det finns de som bara äter gula bananer, och visst är det synd att kasta bananerna bara för att de ändrat färg eller börjat ruttna.
Men nu finns det ett superenkelt knep som gör att bananerna håller mycket längre.

Så här gör du:

Riv av en liten bit plastfolie. Ta fram en klase bananer och vira plastfolien runt skaftet på bananklasen (den delen som gör att bananerna sitter ihop). Vips så är det färdigt.
Men varför gör man så undrar du nu?
Jo, bananer släpper under mognadsprocessen ut etylengas som gör att de bland annat blir bruna snabbare. Plasten runt skaftet gör helt enkelt att mindre gas frigörs och på så sätt går processen långsammare.

LÄS OCKSÅ: Bruna bananer – det här kan du göra av dem

LÄS OCKSÅ: Roy Fares supergoda banankaka