Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bacon – stort test

Bacon – stort test

Bacon – stort test

Bacon är gott till både frukost, lunch och middag. Men vilken är godast och knaprigast - och vilken sort ska man undvika? Vi har gjort ett stort test av 7 olika välkända bacon-märken!

Mitt kök testade bacon 2016 och här är en uppdaterad version av artikeln gjord i maj 2017.

Tulip

Tulip

125 gram, 7-8 skivor
Pris: 13,50
Sockerhalt: 0 g
Ursprung: Danmark
Smak: Fet och inte särskilt rökig
Lukt: Neutral
Konsistens: Lite tråkig konsistens, en del vatten rann ur under stekning. Medeltjocka skivor som höll ihop bra.
Knaprighet: Absolut, men inget som sticker ut.

Betyg:
1 av 7

Läs också: Bacon – så steker du det perfekt!

Läs också: Köttbullar – bäst i test

4 kommentarer om "Bacon – stort test"
  • Labia Minora
    Labia Minora

    Tycker inte ni borde ta med danskt bacon, de pumpar sina grisar fulla med antibiotika, ja och jag tror faktiskt inte att de är särskilt snälla mot grisarna hellre.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Labia Minora

      Hej,
      Tack för din kommentar. Vi strävar i varje test att få med så många ekologiska och svenskproducerade produkter som möjligt och hoppas därför vi till framtida bacontest enbart har just svensk bacon.
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen

  • Annica Johansson
    Annica Johansson

    Hur kan ni ha med danskt bacon? Hur tänker ni då, är hälsa, djurskydd och etik så oviktigt för er? MRSA, det är bara lite roliga bokstäver – eller?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Annica Johansson

      Hej,
      Tack för din kommentar. Vi strävar i varje test att få med så många ekologiska och svenskproducerade produkter som möjligt och hoppas därför vi till framtida bacontest enbart har just svensk bacon.
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen