Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

7 spännande fakta om kräftor

7 spännande fakta om kräftor

Varför är kräftpremiären 7 augusti varje år och vad äter egentligen en kräfta? Det och många andra onödiga saker har vi tagit reda på så att du kan briljera med dina nyblivna kunskaper på kräftskivan. Läs och lär!
Kräftor är färgglada

Kräftor är färgglada

Kräftors skal har fem olika pigment som ger färgerna rött, blått, brunt, grönt och gult. Tillsammans bildar de kräftans mörka skalfärg. När kräftorna kokas blir de röda och det är för att de gröna, blåa och bruna pigmenten förstörs vid upphettning. Den röda färgen dominerar sedan över de gula pigmenten.

1 av 6

Läs mer: 11 saker du inte får glömma till kräftskivan!

Läs mer: Stort testa av årets kräftor – se de bästa och sämsta

Av: Julia Wiberg och Maria K Broman

1 kommentar om "7 spännande fakta om kräftor"