Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

5 tips för hur du hanterar fisk och skaldjur

5 tips för hur du hanterar fisk och skaldjur

Havets läckerheter är inte bara smarriga, de är dessutom väldigt nyttiga för oss. De är dock väldigt känsliga livsmedel, och kan lätt bli en hälsofara om de inte hanteras på rätt sätt. Här är de bästa tipsen för att maxa både smak och hållbarhet hos fisk och skaldjur!
Använd näsan

Använd näsan

Köp din fisk från en affär som har god hygien, där du känner att det luktar fräscht. Köper du färsk fisk, se till att den förvaras på is i diskarna, snarare än inplastad i förpackningar. Välsorterade matbutiker har ofta väl genomtänkta fiskdiskar. Var inte blyg, be att få lukta på fisken!

1 av 5

Läs mer: Skaldjursplatå

Läs mer: Norrlandsbowl med gravad röding och romsås

Källor: health.com, washingtonpost.com

En tjänst från Vinkompassen.se

Tips på nya viner

från Vinkompassen direkt i din inkorg!

Jag är 25 år eller äldre och godkänner våra användarvillkor